Hoe kan je het beddengoed het beste schoonmaken?

Je hebt een lange dag gehad, je hebt gedoucht en dan stap je in een verschoond bed. Is dat niet het heerlijkste gevoel wat er bestaat!? Maar hoe kan je jouw beddengoed nou eigenlijk het beste schoonmaken? Hier een paar tips voor jou.

Waarom het belangrijk is om je beddengoed te verschonen

Als eerste is het belangrijk om te weten waarom je jouw beddengoed eigenlijk moet verschonen. Nou heel simpel, anders blijft het vies. Denk dan aan huisstofmijt, andere beestjes en bacteriën. Met die gedachte kan jij toch niet lekker slapen? Al die vuiltjes kunnen jou ook nog is ziek maken, verschoon daarom regelmatig je beddengoed.

Hoe je jouw beddengoed het beste kan verschonen

Wij raden jou aan om minimaal één keer per week je beddengoed te verschonen. Eén keer in de twee weken is ook nog acceptabel. Je hoeft natuurlijk niet alles elke week te wassen: je dekbedovertrek, hoeslaken en kussenslopen zijn het belangrijkst. Hier komt namelijk jouw zweet en ander vuil het meeste op. Je hoeft dus minder vaak je molton of matrasbeschermer te wassen. Als je niet tijd hebt om elke week je beddengoed te wassen, dan is het luchten of het opschudden van jouw dekbed een tijdelijke oplossing.

Daarnaast kan het wassen van je beddengoed natuurlijk niet zomaar op elke manier. Zorg altijd dat je goed naar het waslabel kijkt van je beddengoed. Verschillende materialen vergen namelijk verschillende instellingen.

In het algemeen raden wij jou aan om op 60 graden te wassen. Ook is het slim om je beddengoed binnenstebuiten te wassen, zo voorkom je kleurverlies.

Verder raden wij jou aan om jouw wasmachine niet vol te proppen. Je lakens bijvoorbeeld zijn behoorlijk groot. Je laken is dan ook genoeg ruimte nodig om goed schoon te worden. Daarnaast moet je voorkomen dat je te veel wasmiddel gebruikt, dit kan namelijk voor vlekken zorgen.

En nadat jouw wasmachine zijn werk heeft gedaan, kan je het beste jouw beddengoed aan een waslijn op hangen. In de droger kan het namelijk krimpen. Gebruik je toch liever een droger dan een waslijn, draai dan een kort programma.

Tips voor het minder vaak moeten wassen van je beddengoed

Tip 1 Neem een douche voor het slapen gaan. Een frisse jij, is ook een frisser bed.

Tip 2 Leg een laken tussen jou en je dekbed in. Zo heb je het ook nog is extra warm in de winter!

Tip 3 Vouw je dekbed dubbel bij het voeteneind. Zo kan het hele matras en beddengoed goed luchten.

Tip 4Misschien wel de belangrijkste tip: laat het beddengoed gewoon lekker elke dag 1 tot 2 uur luchten.

Tot slot

Red een wasbeurt jouw beddengoed niet meer of ben je gewoon toe aan een nieuw setje. Bekijk dan ons assortiment of kom gerust eens langs bij onze winkel!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.