Het kiezen van de perfecte matrasbreedte

Pocketvering Matras Subliem bij Matrasconcurrent

Ben je opzoek naar een nieuw matras? Dan raden wij jou aan om rekening te houden met de breedte van het matras. Het kiezen van de juiste matrasbreedte is erg belangrijk voor een optimale nachtrust. 

Beschikbare ruimte

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de beschikbare ruimte in je slaapkamer. Overweeg of je de voorkeur geeft aan een ruimere slaapomgeving of dat je liever wat meer ruimte in de kamer hebt voor andere meubelstukken. Het balanceren van deze twee factoren zal je helpen bij het vinden van de juiste matrasbreedte die past bij zowel je comfort als de uitstraling van de slaapkamer.

Voor verschillende behoeftes en beschikbare ruimtes zijn er dan ook verschillende matrasbreedtes:

  • Eenpersoonsmatras (90 cm breed): Dit is een standaardmaat voor een eenpersoonsbed. Het biedt voldoende ruimte voor één persoon.
  • Twijfelaar (120 cm breed): Een twijfelaar biedt meer ruimte dan een eenpersoonsmatras, maar is nog steeds compacter dan een tweepersoonsmatras. Het is een goede optie voor individuen die wat meer ruimte willen.
  • Tweepersoonsmatras (140 cm breed): Dit is een standaardmaat voor een tweepersoonsbed. Het biedt voldoende ruimte voor twee personen, maar kan ook geschikt zijn voor individuen die van wat extra ruimte houden.
  • Queensize matras (160 cm breed): Een queensize matras biedt meer breedte dan een standaard tweepersoonsmatras, wat extra comfort kan bieden voor koppels.
  • Kingsize matras (180 cm of 200 cm breed): Een kingsize matras is ruimer en biedt veel slaapoppervlak. Er zijn twee gangbare breedtes: 180 cm en 200 cm. Dit type matras is ideaal voor koppels die extra ruimte willen.
  • Super Kingsize matras (breder dan 200 cm): Sommige fabrikanten bieden extra brede matrassen die als super kingsize worden aangeduid. De breedte kan variëren, maar het is over het algemeen breder dan 200 cm.

Individueel slaapcomfort

Een andere belangrijke overweging is je eigen slaapvoorkeuren. Als je graag veel ruimte hebt om te draaien en te woelen, kan een bredere matras de beste keuze zijn. Aan de andere kant, als je de neiging hebt om aan de rand van het bed te slapen, kan een matras met een gemiddelde breedte voldoende zijn.

Wanneer je je slaapkamer deelt met je partner is het belangrijk om samen te beslissen over de ideale matrasbreedte. Ieder heeft zijn individuele voorkeuren en slaapgewoonten. Vindt samen een compromis dat voor beiden comfortabel is. 

Proefliggen

Voordat je een definitieve beslissing neemt, is het altijd een goed idee om verschillende matrasbreedtes uit te proberen. Kom langs en neem de tijd om proef te liggen op verschillende matrassen. Doe dit eventueel samen met je partner zodat jullie allebei verschillende matrassen kunnen aanvoelen en ervaren. Deze praktische benadering kan je helpen om een weloverwogen keuze te maken.

De juiste maat voor de juiste slaapkamerstijl

Ten slotte, overweeg de algehele stijl van je slaapkamer. Een kingsize bed kan een indrukwekkend middelpunt zijn, maar het kan overweldigend zijn in een kleinere kamer. Een queensize bed biedt een goede balans tussen comfort en ruimtegebruik, terwijl een tweepersoonsbed perfect kan zijn voor een knusse slaapkamer.

Matrassen bij Matrasconcurrent

Kortom, het kiezen van de perfecte matrasbreedte is een persoonlijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. Denk na over je eigen slaapvoorkeuren, de beschikbare ruimte in de slaapkamer en, indien van toepassing, de behoeften van je slaappartner. Door deze overwegingen in acht te nemen, en met eventuele hulp van onze professionals, heb jij binnen no time een perfect matras gevonden! 

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.