Het goed inrichten van je studentenkamer doe je zo

De zomer is weer voorbij, het schooljaar gaat weer van start en dit jaar ga jij op kamers. Dit is een nieuw en spannend avontuur. Het is dan ook belangrijk dat jij je thuis voelt in jouw nieuwe stekkie. Daarom hebben wij een paar handige tips voor het zo goed mogelijk inrichten van jouw studentenkamer. Zo hopen wij dat jij goed aan het nieuwe schooljaar kan beginnen!

Zo goedkoop mogelijk

Als student heb je waarschijnlijk niet bijzonder veel te besteden. Daarom moet je niet gaan zoeken naar de nieuwste, gaafste meubels. Tweedehandse spullen passen waarschijnlijk wat beter in jouw budget. Vraag daarom aan familie, vrienden of andere bekenden als zij nog spullen of meubels hebben staan die ze niet meer gebruiken. Voor een kleine vergoeding, of zelfs gratis, heb jij je studentenkamer weer goedkoop kunnen inrichten. Ook kan je gaan speuren in de sales en afgeprijsde items.

Bekijk hier onze aanbiedingen

Tip Maak voor het inrichten van je studentenkamer een plattegrond. Zo kan je je kamer praktisch inrichten. Ook is het slim om je meubels op te meten. Zo weet je dat de meubels gaan passen en zo neem je geen onnodige risico’s.

Tip Vraag voor je verjaardag uitzet. Zo heb je al wat spullen gespaard voordat je uit huis gaat.

Slaapbank Hoekbank Bed Matrasconcurrent Student Studentenkamer Opbergvakken

Multifunctionele meubels

Wat is er nou handiger dan multifunctionele meubels? Wij zouden het niet weten. Met multifunctionele meubels heb je altijd alles binnen handbereik. Met een slaapbank bijvoorbeeld heb je een bank en een slaapplek in één. Dit scheelt weer een extra meubel dat je anders nog zou moeten aanschaffen en het neemt ook nog is minder ruimte in beslag. Een win-winsituatie dus!

Daarnaast heb jij een plek om te studeren en een plek om te eten. Met een bureau heb je namelijk een studeer- en eetplek in één. Eet je liever niet alleen? Dan raden wij jou aan om een mooie, praktische tafel aan te schaffen. Verder zal er ook nooit een stoel of bijzettafel ontbreken in jouw kamer, want een kruk kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo maak jij optimaal gebruik van jouw meubels. Erg handig die multifunctionele meubels!

Slaapbank Zonder Leuning Joy Open Opbergvakken

Voldoende opbergruimte

Een rommelige kamer is natuurlijk niet gunstig voor jouw schoolprestaties. In een rustige omgeving kan je vaak beter studeren. Daarom is het belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben. Denk daarom aan lades onder je bed, aan haakjes aan de zijkant van je kast of op je deur – dit kan je gebruiken voor tassen en/of jassen – en aan een grote, praktische kast.

Onthoud wel dat je met een grote kast altijd genoeg opbergruimte hebt, maar het zal daarentegen niet altijd passen in jouw kamer en het kan best prijzig zijn. Een handige tweede optie is dan een plank aan de muur. Planken zijn vaak ook nog is goedkoper en je kan nog steeds genoeg spullen opbergen met behulp van manden of leuke bakjes. Zorg er wel voor dat je spullen die je dagelijks gebruikt op een praktische plek hebt staan, zodat je er goed bij kan.

Een goede slaapplek is van belang

Verder is het belangrijk om goed te investeren in een matras die perfect bij jou past. Je presteert namelijk beter op school wanneer je uitgerust bent! Lees onze blog – welke matras past bij mij? –, om erachter te komen welke matras het beste bij jou past. Of kom gerust eens langs bij één van onze winkels, onze specialisten helpen je graag!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.