Handige tips om lekker te slapen tijdens een verkoudheid

slapen in bed
Slapen is erg belangrijk wanneer je ziek bent. Het helpt je om sneller te herstellen en vaak ook om niet nog zieker te worden. Daarom hebben wij een paar handige tips voor jou die kunnen helpen om tijdens je verkoudheid nog een beetje goed te kunnen slapen.

Stomen voor het slapengaan

Voordat je gaat slapen kan je al een aantal dingen doen om te zorgen dat je minder last hebt van je verkoudheid. Je kan bijvoorbeeld gaan stomen, zo worden je verstopte holtes vrijgemaakt en dan kan jij weer wat makkelijker door je neus ademen.

Medicijnen

Ook kan je gebruik maken van medische geneesmiddelen. Denk aan neusspray of keelsnoepjes, maar wat ook superhandig is zijn neusstrips! Deze openen de neusholtes waardoor je weer meer lucht door je neus naar binnen krijgt.

Alternatieven waar je niet zo snel aan zal denken

Verder hebben wij ook nog tips waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Bijvoorbeeld een gesneden ui naast je bed! Ja, echt een gesneden ui. Dit helpt daadwerkelijk met het ontstoppen van de neus. En heb je geen ui in huis? Smeer dan wat boter onder je neus. Dit helpt ook en het helpt daarnaast ook nog eens tegen een rode geïrriteerde huid.

The classics

Je kan het natuurlijk ook gewoon simpel houden. Drink veel water, thee of bouillon. Hydratie is erg belangrijk voor het herstellen van je lichaam. Ook kan je kiezen voor een lekker warme douche of bad voor het slapengaan. Ontspan je hele lichaam en ga met een gerust hoofd naar bed. Stress helpt je natuurlijk niet om beter te worden. En als laatste tip ga wat rechterop slapen. Hierdoor valt de druk op je neus wat weg en zo kan je makkelijker ademen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.