Dons dekbed kopen!

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten dekbedden dat het moeilijk wordt voor de consument om het gewenste dekbed te kopen die voldoet aan alle wensen en eisen. Dus is het tijd voor een nieuw dekbed? En overweeg je om een dons dekbed te kopen? Bekijk hieronder de voordelen en nadelen van een dons dekbed zodat je weloverwogen het dekbed koopt die voldoet aan al jou wensen en eisen.

 

Maak jou nachtrust compleet en omgeef jezelf met de natuurlijke en zachte materialen van de dekbedden van Matrasconcurrent. Wij willen er zeker van zijn dat je optimaal en vele jaren kan genieten van jouw dekbed. Daarom dat wij eigen specialisten in dienst hebben die alles kunnen vertellen over jouw perfecte dekbed.

 

Dons dekbed kopen bij Matrasconcurrent tegen een relatief goedkope prijs.

Wil je online bestellen, maar toch gebruik maken van de kennis van onze specialisten? Neem gerust contact met ons op. Wij proberen je zo goed mogelijk te ondersteunen bij de aankoop van hét perfecte dekbed.

 

Dons dekbed kopen! - matrasconcurrent

Waarom een Dons dekbed kopen?

Een vulling van dons houdt lucht vast. Deze eigenschap maakt dons tot een prima vulling van dekbedden. Je lichaam verwarmt de lucht tussen het dons en het dons houdt de warmte vast. Het donzen dekbed is heerlijk warm, maar ventileert ook zeer goed.

 

Dons kent verschillende kwaliteiten. Hoe groter de dons vlokken, hoe beter het isolatievermogen.

Een donzen dekbed moet minimaal met 65% dons gevuld zijn voor een comfortabel donsdeken. Naar onze smaak is dat percentage te laag. Daarom dat wij van Matrasconcurrent dekbedden aanbieden die bestaan uit minimaal 90% dons.

 

Daarnaast zijn donzen dekbedden lekker licht en isoleren zij uitstekend.

Verschillende soorten dons

Onder dons worden heel veel verschillende soorten materialen verstaan. Te denken valt aan ganzendons, eendendons, Canadese of Hongaarse ganzendons en eierdons. Wij bieden voornamelijk ganzendons aan.

 

Er heerst tegenwoordig een groot misverstand over dat ganzendons beter zou zijn dan eendendons. Dit is niet het geval. Wel is het zo dat het isolatievermogen van ganzendons hoger is dan eendendons. Het verschilt maar liefst 13%. Ook zijn de dons pluizen van de gans over het algemeen groter dan die van de eend.

 

Onderhoud van de donzen dekbedden

Onderhoud van het beddengoed is erg belangrijk. Dit stimuleert een gezonde en comfortabele nachtrust. Het is belangrijk om het donzen dekbed regelmatig te wassen. Dit zal minimaal één keer per twee maanden moeten gebeuren. Hierdoor blijft je dekbed lekker fris. Het beste is om je dekbed professioneel te laten reinigen. De meeste donzen dekbedden kunnen namelijk niet in de wasmachine. Echter zijn er toch enkele dekbedden die dit wel kunnen. Bekijk hiervoor voor de aankoop de wasinstructies.

 

Het dagelijkse onderhoud van de dekbedden is als volgt: het is belangrijk om de donzen dekbedden dagelijks even te schudden en minstens een uur te laten luchten bij een open raam. Let op: gebruik geen mattenklopper of stofzuiger om je donzen dekbed schoon te maken. Hierdoor kunnen dons en veren uit het dekbed ontsnappen.

Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Of heb je vragen over ons assortiment of over wat wij denken dat het beste bij jou als persoon past? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij een van onze filialen.