Dekbed kopen tips!

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten dekbedden te verkrijgen. Maar hoe kom je erachter welk dekbed het meest geschikt is voor jou? En waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van jouw nieuwe dekbed?

 

Wij van Matrasconcurrent weten hoe belangrijk een goede nachtrust is. Het juiste beddengoed draagt bij aan een optimale slaapcomfort. Daarom dat wij jou graag helpen met het vinden van jouw perfecte dekbed!

 

Een goed dekbed kopen door middel van onze dekbed kopen tips!

Welk materiaal past bij mij?

Voordat je op zoek gaat naar een dekbed is het belangrijk dat je de verschillende soorten vullingen in overweging hebt genomen. Dekbedden zijn te verkrijgen met een synthetische, wollen of donzen vulling.

Dons dekbed

Een vulling van dons houdt lucht vast. Deze eigenschappen maakt dons een prima vulling van dekbedden. Dons isoleert goed, is vochtregulerend en ventileert ook nog eens goed.

Wol dekbed

Wol is het best ademende en vochtregulerende materiaal. Wollen dekbedden zijn zwaarder dan donzen dekbedden. Verder is wol erg duurzaam en geschikt voor zowel de zomer als de winter.

Synthetisch dekbed

Een groot voordeel van synthetische vulling is dat zij veel goedkoper zijn dan donzen of wollen vullingen. Het nadeel is dat synthetische vezels minder goed isoleren en minder vocht opnemen dan dons of wol.

 

 

dekbed kopen tips - matrasconcurrent

 

Dekbed kopen tips: De top 5 tips bij een goed dekbed kopen!

  1. Spreiding

Het is prettig als de vulling van een dekbed gelijkmatig verspreid is en goed blijft zitten. De vulling van synthetisch en wollen dekbedden kunnen niet verschuiven. Bij een donzen dekbed kan de vulling wel verschuiven. Let op: Hoe groter de vakken, hoe groter de kans op schuivende vulling.

 

  1. Tijk

Bij een donzen dekbed moet de tijk dicht zijn. Anders kunnen er veertjes doorheen komen. Bij een synthetisch en wollen dekbed mag de tijk meer open zijn. Open weefsel is beter voor de ventilatie, maar toegankelijker voor stofmijten.

 

  1. Gewicht

Hoe zwaar het dekbed aanvoelt hangt af van het soort vulling. Het verschilt per persoon of dit als een voordeel of nadeel wordt ervaren. Let op: zwaarder betekent niet dat het dekbed warmer aanvoelt of beter isoleert.

 

  1. Huismijt

Dekbedden zijn erg aantrekkelijk voor huismijten. Echter zijn er tegenwoordig tijken waar huismijt niet zo makkelijk doorheen komt. Echter blijkt dit niet altijd even goed te werken. De beste remedie tegen mijten is nog altijd wassen op 60°C.

 

  1. Wassen

Wil je graag je eigen dekbed kunnen wassen? Kies dan niet voor een dekbed met wollen vulling. Die kunnen alleen chemisch gereinigd worden. Ook dekbedden met veel dons in de vulling kun je beter professioneel laten reinigen. Synthetische dekbedden zijn het meest geschikt om ze zelf te wassen.

 

Wij van Matrasconcurrent hopen dat wij jou genoeg hebben ondersteund met onze dekbed kopen tips. Liever nog wat meer informatie voordat je jouw definitieve keuze maakt? Neem gerust contact met ons op of neem een bezoekje aan een van onze filialen.

 

Goed dekbed kopen door middel van onze dekbed kopen tips!