De juiste verlichting voor in de slaapkamer

Verlichting is erg belangrijk, alleen voldoet de basisverlichting soms niet. Je wilt bijvoorbeeld een boek lezen in bed, maar niet met één groot fel licht of het kan zo zijn dat je gewoon wat sfeer in de slaapkamer mist. Met de juiste verlichting maak jij jouw slaapkamer helemaal af zodat je lekker kan ontspannen en rusten!

Een lichtplan maken

Het is belangrijk om te weten hoeveel verlichting nodig is en hoeveel ruimte jij hiervoor hebt. Daarom is het maken van een lichtplan de eerste stap bij het uitzoeken van de juiste verlichting. Hiervoor maak je een plattegrond van de ruimte die je hebt en waar je je verlichting wilt gaan aanbrengen.

Tip: Let bij een spiegel op de reflectie van het licht.

Op de plattegrond bepaal je ook voor welke functie de verlichting nodig is. Je kan verlichting namelijk in drie verschillende functies indelen: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Basisverlichting

Deze verlichting hangt in het centrale punt van jouw slaapkamer. Dit is één groot licht dat de hele kamer kan verlichten.

Functionele verlichting

Verlichting die jou het makkelijk maakt om specifieke dingen te zien. Een lamp voor als je een boek wilt lezen of lampjes voor in je kledingkast.

Sfeerverlichting

Deze verlichting geeft jouw slaapkamer de sfeer die nodig is. Hiervoor kan je gebruik maken van dimbare verlichting of van een LED lamp met kleur. Je kan ook een gezellige tafellamp of vloerlamp een leuke plek geven in je slaapkamer. Dit zorgt ook voor sfeer!

Naar welk type verlichting ben jij op zoek?

Nu jij weet wat voor types verlichting er zijn, kom je bij de vraag naar welke type verlichting jij op zoek bent. Welke functie heeft jouw verlichting nodig en wat geeft de perfecte sfeer in jouw slaapkamer?

Ga je voor een plafond- of hanglamp als basisverlichting? Dan raden wij jou aan om te zorgen dat de onderkant van de lamp bedekt is zodat je niet direct het licht inkijkt. Voor slaapkamers met lagere plafonds is het ook aan te raden om plafonnières aan te schaffen. Zo oogt de slaapkamer groter.

Ben je op zoek naar een wat kleinere lamp, dan is een leeslamp voor op het nachtkastje een fijne aanvulling. Om prettig te kunnen lezen kan je een richtbaar leeslampje of een tafellamp met lampenkap aanschaffen. Dimbare verlichting is hiervoor ook erg handig en je kan ook een wandlamp voor aan de muur overwegen!

Ben je daarentegen opzoek naar de juiste lamp voor wat sfeer in de slaapkamer, dan kan je LED lampen met kleur overwegen. LED lampen zijn ook erg duurzaam en het is een energiezuinige oplossing. Een warm wit licht draagt ook bij aan een gezellige sfeer in de slaapkamer. Deze oogt namelijk zacht.

De juiste verlichting bij Jeha en de Matrasconcurrent!

De Jeha en Matrasconcurrent hebben een breed assortiment aan verlichting. Hierdoor hebben wij altijd iets wat perfect past in jouw interieur! Wij raden jou dan ook zeker aan om je woonstijl door te trekken in jouw slaapkamerverlichting!

Al onze lampen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat jij de komende tijd bent verzekerd van een uitstekende kwaliteit lamp die perfect in jouw interieur past. En mocht de kwaliteit onverhoopt toch tegenvallen, dan geniet je van twee jaar garantie!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1880 reviews.