De juiste matras voor wat meer gewicht!

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, en de keuze van de juiste matras speelt hierbij een belangrijke rol. Voor mensen met wat meer gewicht is het extra belangrijk om een matras te vinden die niet alleen comfortabel is, maar ook voldoende ondersteuning biedt. 

Ondersteuning 

Mensen met wat meer gewicht hebben over het algemeen meer ondersteuning nodig om de ruggengraat goed uitgelijnd te houden tijdens de slaap. Kies daarom voor een matras met een stevige ondersteuningslaag die de natuurlijke kromming van de rug respecteert. Materialen zoals traagschuim en latex kunnen uitstekende ondersteuning bieden en tegelijkertijd drukpunten verlichten.

Kies voor dikte, kwaliteit en stevigheid

Daarnaast kan een dikkere matras extra ondersteuning bieden, vooral als het gaat om gewichtsverdeling. Hiermee voorkom je ook het bottoming-out effect. Dit houdt in dat het matras volledig geplet is onder bepaalde lichaamsdelen. Een geplet matras biedt natuurlijk niet voldoende ondersteuning en zorgt voor pijnklachten aan je lichaam. Om dit te voorkomen is de juiste kwaliteit, dikte en stevigheid van het matras erg belangrijk. 

Stevigheid en comfort in balans

Hoewel ondersteuning belangrijk is, betekent dat niet dat je moet inleveren op comfort. Het vinden van de juiste balans tussen stevigheid en comfort is belangrijk. De beste manier om te bepalen welke matras het beste bij je past, is door het uit te proberen. Kom langs bij onze winkel waar je matrassen kunt testen of kies voor een proefperiode bij online aankopen. Dit geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe het matras aanvoelt en of deze voldoet aan je comfort- en ondersteuningsbehoeften.

Hulp van professionals

Een matras kopen waar je 100% tevreden over bent, doe je bij Matrasconcurrent. Het vinden van de perfecte matras kan lastig zijn, daarom staan onze professionals voor je klaar. Kom snel een keer langs, we helpen je graag! 

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.