De ideale hoogte van een nachtkastje

Rich Home Nachtkastje Carve - 2 lades bij Matrasconcurrent

Een nachtkastje is onmisbaar in jouw slaapkamer. Het is functioneel en het vult de ruimte rondom je bed op. Stijlvol en praktisch kan je je slaapkamer inrichten met een goed geplaatst nachtkastje. Wil je weten wat de ideale hoogte is? Lees dan snel verder.  

Functie en Stijl

Als eerste is het belangrijk om je te bedenken welke functies je nachtkastje moet vervullen. Als je vooral op zoek bent naar opbergruimte, kan een iets hoger nachtkastje met laden een goede keuze zijn. Voor een meer minimalistische uitstraling kan een lager nachtkastje volstaan.

Comfortabel bereik 

Daarna is het belangrijk dat het nachtkastje op een comfortabele hoogte te bereiken is. Het liefst wil je liggend je bril van het nachtkastje kunnen pakken. De ideale hoogte van een nachtkastje ligt over het algemeen tussen de 50 en 70 centimeter. Deze hoogte zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij je spullen kunt zonder te veel moeite.

Afgestemd op bedhoogte

Voor een zo comfortabel mogelijke hoogte is het belangrijk om de hoogte van je bed af te meten bij het kiezen van een nachtkastje. Een goede richtlijn is dat het nachtkastje ongeveer gelijk is aan, of iets lager is dan de hoogte van je matras. Dit zorgt voor een comfortabel bereik van je spullen en het zorgt voor een visueel evenwicht tussen het bed en het nachtkastje.

Proporties in de slaapkamer

Houd rekening met de algemene verhoudingen van je slaapkamer. Een te groot of te klein nachtkastje kan de balans verstoren. Test hoe het nachtkastje naast het bed en andere meubels staat. Je wilt namelijk niet dat het nachtkastje te overheersend wordt in je interieur.

Persoonlijke voorkeur

Uiteindelijk is de ideale hoogte van een nachtkastje ook afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en comfortniveau. Als je vaak rechtop in bed zit, is een iets hoger nachtkastje niet storend. Ben je hulp nodig bij het maken van een keuze? Dan helpen onze professionals je graag.

Kom gerust eens langs, onder het genot van een kopje koffie of thee, bij één van onze winkels.

Hopelijk tot snel,

Matrasconcurrent

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.