Onze boxsprings zonder matras

Vanaf: 319,-
Vanaf: 369,-
Vanaf: 159,-

Hoe zit een boxspring (zonder matras) in elkaar?

Deze bedden worden steeds populairder, zelfs zo populair dat 7 op de 10 verkochte bedden in Nederland een boxspring is. Je ziet daarom ook steeds vaker dat mensen een boxspring zonder matras kopen. Door het aanschaffen van een boxspring zonder matras, heb je de mogelijkheid om je eigen matras te behouden, maar je kunt ook een nieuw matras kiezen die voldoet aan je eisen. Maar wat is een boxspring zonder matras? Een normale boxspring bestaat uit meerdere lagen.

Complete Boxspring Caprio - Optioneel met TV-lift bij Matrasconcurrent
Laag 1:

Het onderstel

De 1e laag van een boxspring bestaat uit het onderstel. Het onderstel bestaat uit 2 delen, namelijk de poten en een gestoffeerde box. Binnenin de gestoffeerde box bevinden zich metalen veren. Deze veren zijn verpakt in aparte pockets, zodat ze apart van elkaar kunnen bewegen. De box zorgt voor een goede ondersteuning en hoog comfort van een boxspring zonder matras.

De aanschaf van een boxspring zonder matras bestaat uit dit onderstel zonder matrassen.

De voordelen van

De boxsprings van Matrasconcurrent

Norma Pocketvering Matras Accent - Medium bij Matrasconcurrent
Laag 2:

Het Matras

Op het boxspring onderstel komt het matras te liggen. Het matras vormt de 2e laag. Het matras wordt vaak afgewerkt met dezelfde stof als het boxspring onderstel. Dit zorgt voor een extra chique uitstraling, zoals we gewend zijn van deze bedden. Bij de meeste boxsprings wordt een pocketvering matras meegeleverd.

Bij de aanschaf van een boxspring zonder matras wordt het matras niet meegeleverd. Hierdoor kun je je eigen matras blijven gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een ander matras dan een pocketvering matras te bestellen.

Onze matrassen

Vanaf: 449,-
-17%
Voor goede ventilatie
WEB-only
Vanaf: 229,-190,07
Vanaf: 229,-
Latex Topmatras Royal Deluxe Comfort bij Matrasconcurrent
Laag 3:

Het topmatras

De derde laag is het topmatras. Dit is een optionele toevoeging en veel mensen kiezen hiervoor. Een topmatras draagt namelijk bij aan een hoger comfort. Daarnaast zorgt een topmatras ervoor dat je matras langer meegaat. Bij de aanschaf van een boxspring zonder matras wordt geen topmatras meegeleverd. Hierdoor kun je je eigen topmatras blijven gebruiken, maar je kunt ook voor een nieuw topmatras kiezen.

Onze topmatrassen

-18%
-18%
-18%
-18%
-18%
-18%
Vanaf: 529,-436,42
-18%
-18%
-18%
-18%
Vanaf: 299,-246,67
-18%
-18%
Vanaf: 99,-81,67
-18%
-18%
Vanaf: 299,-246,67
-18%
Vanaf: 189,-155,92
-17%
Voor nek en rugklachten
Vanaf: 89,-73,42
-18%
Vanaf: 109,-89,92
-18%
Vanaf: 189,-155,92
-18%
Vanaf: 149,-122,92
-18%
Vanaf: 249,-205,42
-18%
Vanaf: 309,-254,92
-17%
Voor goede ventilatie
Vanaf: 69,-56,92
-18%
Vanaf: 169,-139,42
-18%
Vanaf: 229,-188,92
-18%
Vanaf: 179,-147,67
-17%
Voor allergievrij slapen
Vanaf: 139,-114,67
-18%
Vanaf: 99,-81,67

Voordelen van een boxspring zonder matras

De voordelen van een boxspring zonder matras zijn dat je je huidige matras kunt hergebruiken of een nieuw matras kunt kiezen dat voldoet aan je wensen en dat het goedkoper is in aanschaf. Naast deze voordelen geniet je natuurlijk ook van de algemene voordelen van een boxspring, zoals:

Deze bedden staan bekend om hun lange levensduur. Het onderstel van een boxspring zonder matras blijft namelijk wel zo’n 20 tot 25 jaar goed. Om het comfort te behouden is het wel aan te raden om tussentijds het matras te vervangen. Een matras blijft namelijk geen 25 jaar goed.

De combinatie van het onderstel en het matras zorgt ervoor dat het bed een hoge in- en uitstap heeft. Hierdoor kost het je minder moeite om in en uit bed te komen.

Boxsprings zijn ook te verkrijgen in een elektrisch verstelbare variant. De voordelen van deze bedden zijn eindeloos.

Complete Boxspring Caprio - Optioneel met TV-lift bij Matrasconcurrent

Het onderstel bestaat uit een gestoffeerde box met daarin apart verpakte veren. Hierdoor heeft een boxspring zonder matras over het algemeen een uitstekende ventilatie en vochtafvoer. De ventilatie en vochtregulatie is daarnaast deels afhankelijk van het type matras, houd daar rekening mee.

De apart verpakte veren in het onderstel van een boxspring zonder matras dragen ook bij een goede ondersteuning en een hoge mate van comfort. Dit wordt versterkt door de combinatie met het matras. Ook het comfort en de ondersteuning is deels afhankelijk van het type matras.

Assortiment

Als je een boxspring zonder matras koopt met de reden dat je je huidige matras wilt gaan hergebruiken. Dan is het handig om te weten welke afmetingen je matras heeft. Dit kun je doen door de lengte en de breedte van het matras op te meten. Wil je een boxspring zonder matras, omdat je zelf het matras uit wilt zoeken? Dan is het handig om te weten of je een eenpersoons, twijfelaar of tweepersoons boxspring zonder matras wilt. De standaard afmetingen hiervoor zijn:

Eenpersoons:
Twijfelaars:
Tweepersoons:

Naast deze afmetingen zijn er natuurlijk ook nog andere afmetingen. Voor de relatief lange mensen onder ons zijn er bijvoorbeeld ook boxsprings zonder matras in de lengte van 210 en 220 centimeter. Weet je niet welke boxspring zonder matras het beste bij je past? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies over een boxspring zonder matras.

Ons assortiment bestaat uit de losse geveerde boxen. Wil je liever een andere boxspring van ons assortiment, maar zonder matras? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vanaf: 319,-
Vanaf: 369,-
Vanaf: 159,-
Latex Matras Maxim - Soft bij Matrasconcurrent
Soorten

Matrassen

Met een boxspring zonder matras is het mogelijk om je eigen matras te kiezen. Bij een boxspring zonder matras wordt namelijk geen matras meegeleverd. Hierdoor kun jij je eigen matras kiezen. De zoektocht naar een geschikt matras is vaak een lastig proces. Om je hierbij te helpen hebben we speciaal voor jou een matraskeuzehulp ontwikkeld. Daarnaast kun je een kijkje nemen tussen onze matrassen.

Onze matrassen

traagschuim topmatras topper
Soorten

Topmatrassen

Een topmatras is optioneel voor een boxspring zonder matras. Toch kiezen veel mensen voor een topmatras. Dit komt doordat een topmatras uitstekende voordelen biedt. Eén hiervan is bijvoorbeeld de langere levensduur van je matras. Een topmatras zorgt er namelijk voor dat je matras fris en fruitig blijft en uiteindelijk langer mee gaat.

Meer weten over topmatrassen? Neem dan een kijkje tussen onze topmatrassen.

Onze topmatrassen

Matrasconcurrent

Een boxspring zonder matras koop je bij Matrasconcurrent, want als je een boxspring zonder matras bij ons koopt ben je verzekerd van een hoogwaardige boxspring. Je geniet niet alleen van een hoge kwaliteit, maar ook nog eens van zeer voordelige prijzen. Daarnaast kunnen we je door onze jarenlange ervaring voorzien van vrijblijvend specialistisch advies. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in een van onze winkels. Hier kun je je boxspring zonder matras uitproberen.

Lees meer over Matrasconcurrent Neem contact op