Boxspring matrassen

In een boxspring zijn de matrassen het belangrijkste onderdeel: de matrassen hebben het grootste aandeel in het uiteindelijke comfort van je boxspring. Niet iets om licht over te denken dus! Gelukkig bestaan er boxspring matrassen in vele soorten en maten: voor ieder type slaper kan je een boxspring samenstellen met een matras op maat. Door het juiste matras te kiezen en af te stemmen op jouw lichaam en slaaphouding, zorg je voor een optimale nachtrust. Lekker uitgeslapen je dag beginnen, dat willen we toch allemaal?

Nieuwe boxspring met matrassen

Ga je een compleet nieuw bed kopen, en overweeg je een boxspring? Besteed dan extra aandacht aan de keuze van de matras of matrassen. Boxspring matrassen zijn beschikbaar in verschillende soorten en afmetingen. Bij Matrasconcurrent vind je een ruim aanbod aan matrassen die ook uitermate geschikt zijn voor een boxspring.

Complete boxspring inclusief matrassen

Ga je voor een nieuwe boxspring inclusief matrassen, dan weet je bij ons altijd zeker dat bodem en matrassen optimaal op elkaar afgestemd zijn. Bij Matrasconcurrent vind je per boxspring een eenvoudig keuzemenu, waarmee je de verschillende opties altijd goed op elkaar laat aansluiten. En zit jouw ideale boxspringcombinatie er niet tussen? Kijk dan ook eens bij de optie ‘Zelf boxspring samenstellen’ en verras jezelf met de keuzemogelijkheden!

Boxspring matras voor bestaande bodem

Heb jij al een boxspring staan en is het matras aan vervanging toe? Dan is het zonde om een compleet nieuwe boxspring te kopen. Dan volsta je met het vervangen van de matras of matrassen. Het is de duurzame keuze: waarom zou je een prima boxspring onderstel weg doen, als het probleem alleen in de matrassen zit?

Matrassen geschikt voor een boxspring bodem

Welke matrassen zijn geschikt om op een bestaande boxspring bodem te plaatsen? In principe zijn alle matrassen geschikt om op een boxspring te plaatsen; als de afmeting van het matras maar matcht met de bodem. Je kiest zelf of je de verende eigenschappen van de bodem wilt versterken met bijvoorbeeld een pocketvering matras, of juist wilt afdekken met een schuimmatras – bijvoorbeeld een comfortabele traagschuim variant. Er is van alles mogelijk!

Verstelbare bodem? Opgelet!

Heeft je bestaande boxspring een verstelbare bodem? Let er bij de keuze van je matras dan goed op of er vermeld staat: ‘Geschikt voor verstelbare bodems’. Alleen zo weet je zeker dat je matras matcht met de flexibele onderdelen van je bodem!

Waar let je nog meer op bij het kiezen van je boxspring matras?

Je bent er helemaal uit: je hebt een nieuw boxspring matras nodig. Of dat nu in combinatie met een complete boxspring is, of een los matras. Waar moet je dan op letten? Je wilt natuurlijk een matras dat perfect afgestemd is op jouw lichaam en slaapgewoontes. Gelukkig heeft Matrasconcurrent voor jou de Matras Keuze Hulp, waarmee je eenvoudig de juiste matras kiest aan de hand van een aantal belangrijke factoren.

  1. Afwerklaag
  2. Eigen lichaam en voorkeuren
  3. Slaaphouding
  4. Levensduur
Ga naar de Matras Keuze Hulp

Een boxspring zonder matrassen, kan dat?

Bij Matrasconcurrent krijgen we regelmatig de vraag of je een boxspring ook zonder matrassen kan gebruiken. Oftewel: of je ook op de verende bodem van een boxspring kunt slapen. Ons eerlijke antwoord is dan: het kan wel, maar wij raden het ten zeerste af. Precies om deze reden vind je in ons assortiment geen losse boxspring bodems. Zonder matras mis je een essentieel deel van de boxspringcombinatie, en kunnen wij niet het slaapcomfort garanderen dat we je graag willen bieden. In onze boxsprings is dus standaard de keuze voor een matras inbegrepen, en heb je de keuze om een topmatras toe te voegen.

Verschillende afmetingen boxspring matrassen

Natuurlijk bestaan er boxspring matrassen in alle standaard maten. Voor jou is het dus goed om te bedenken welke maat het beste bij jou past! Wie maakt er gebruik van je bed, wat past er in je slaapkamer, wat ben je gewend? Het zijn allemaal vragen die van invloed zijn als je de juiste afmeting wilt kiezen.

Boxspring matrassen 90×200

Boxspring matrassen in 90×200 zijn de meest gangbare eenpersoons boxspring matrassen. Zeker voor een volwassene is het prettig als een boxspring matras minstens 90 cm breed is: zo kun je je nog eens ongestoord omdraaien, zonder direct ruimte tekort te komen. Natuurlijk bestaan er ook 80 cm en zelfs 70 cm eenpersoons boxspring matrassen, maar deze raden we aan alleen in duo’s te plaatsen: bijvoorbeeld als je een 160×200 of 180×200 boxspring wilt creëren met twee losse bedden.

Bekijk boxspring matrassen 90x200

Boxspring matrassen 140×200

Een 140×200 boxspring matras wordt ook wel een twijfelaar genoemd. Ideaal voor als je wat kleiner behuisd bent! Je kunt er royaal in je eentje in slapen, maar ook met zijn tweetjes is dit een prima keuze. Bij een boxspring zal je merken dat een 140×200 vaak uit 2 matrassen van 70 cm bestaat. Zo kun je nog steeds voor elke helft een eigen comfort en stevigheid kiezen!

Bekijk boxspring matrassen 140x200

Boxspring matrassen 160×200

Een 160×200 boxspring matras is de standaardmaat voor tweepersoons boxsprings. Deze maat wordt in Nederland ook wel queensize genoemd. Het geeft je met z’n tweeën lekker de ruimte: ieder een matras van 80 cm, af te stellen op je eigen voorkeuren.

Bekijk boxspring matrassen 160x200

Boxspring matrassen 180×200

Met een 180×200 boxspring matras ga je voor ultieme luxe. Zeeën van ruimte zorgen ervoor dat zowel jij als je partner van de ultieme nachtrust gaan genieten. Vaak zien we dat 180×200 boxsprings voorzien worden van twee 90×200 matrassen: zo kan je allebei je eigen voorkeuren doorvoeren in jouw matras. En vind je het ongezellig, twee van die matrassen met een kloof ertussen? Kijk dan eens naar een 180×200 topmatras voor een groot gezamenlijk slaapoppervlak!

Bekijk boxspring matrassen 180x200

Boxspring matrassen in lengtematen

Ideaal voor als je wat langer bent: bij Matrasconcurrent hebben we ook een selectie boxspring matrassen in 210 cm of zelfs 220 cm lengtemaat. Maar wanneer heb je een lengtemaat nodig? Bij de keuze van de lengte van je matras neem je je eigen lengte als uitgangspunt, en tel je daar 20 cm bij-op. Dat geeft een prettige speling. Ben je dus langer dan 1.80 m? Dan kan een lengtemaat een fijne oplossing voor jou zijn! En ben je langer dan 2 meter, dan is een lengtemaat voor jou gewoon een absolute must.

Topmatras voor je boxspring: waarom?

Naast je boxspring te voorzien van goede matrassen, kan het ook aan te raden zijn om een topmatras toe te voegen. Een topmatras is een dunne matras die bovenop de gewone matras wordt gelegd. Waarom zou je daarvoor kiezen? Allereerst zorgt het voor extra comfort: een topmatras werkt drukverlagend, waardoor je nóg lekkerder slaapt.

Daarnaast kun je eenvoudig de levensduur van je matras of boxspring ermee verlengen: een topmatras vangt lichaamsvocht af en heeft vaak een wasbare tijk. Door te voorkomen dat vocht in de andere lagen van je boxspring verdwijnt, gaat hij langer mee!

Tot slot zorg je met een topmatras ervoor dat de twee matrassen op je boxspring als het ware weer één geheel worden: een veel gehoorde klacht is dat een boxspring met twee losse matrassen zorgt voor een ongezellige kloof in het midden. Dat los je dus ook eenvoudig op met een topmatras!

  1. Zorgt voor superieur comfort
  2. Verlengt de levensduur van je matras of boxspring
  3. Extra hygiëne
  4. Maakt van 2 matrassen één geheel

Topmatrassen voor je boxspring

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!

Advies over je boxspring en matrassen

Heb je na het lezen van dit artikel alsnog vragen over onze boxspring matrassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We voorzien je graag van alle nodige informatie, zodat jij de beste keuze maakt.
Droom jij straks weg op een nieuw boxspring matras?

Neem vrijblijvend contact op voor advies
De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.