Verschil tussen een boxspring en normaal bed

boxspring en bed

Verschil tussen een boxspring en normaal bed

Je wilt graag een bed kopen en staat nu op het punt om een keuze te maken tussen een boxspring en een normaal bed. Een goede nachtrust is belangrijk, dus je wilt wel lekker weg kunnen dromen. Daarom is het van belang een goed bed te hebben. Welk bed beter is voor jou, hangt eigenlijk met name af van wat jij wilt. Dat klinkt natuurlijk heel cliché, maar in essentie is het wel zo. Om je te helpen de keuze te maken en te bepalen wat jij wil, leggen we graag het verschil tussen een boxspring en een normaal bed uit aan de hand van een paar voordelen.

Boxsprings

Vroeger vond je boxsprings voornamelijk in dure huizen en hotels. Tegenwoordig zien we ze echter steeds vaker in de slaapkamer terug. Dit komt voornamelijk vanwege de dalende prijs van boxsprings. Hierdoor worden ze voor steeds meer mensen toegankelijk. Het onderste gedeelte van de boxspring bestaat uit een bedbodem met vering. Bovenop dit onderstel worden vervolgens twee matrassen gelegd: een verend matras met daarbovenop een topmatras. Deze bedden zorgen voor een luxe uitstraling en een hoog comfort.

Voordelen boxsprings

Een groot voordeel van boxsprings is het feit dat het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Dit zorgt voor een hoog ligcomfort. Een boxspring is bovendien erg duurzaam en oogt ook nog eens zeer luxe. Deze bedden ventileren goed en hebben een uitstekende vochtregulatie. Alles zit bij een boxspring inbegrepen, dus voor je het weet droom je lekker weg.

 • Gelijkmatige verdeling lichaamsgewicht
 • Hoog ligcomfort en makkelijke instaphoogte
 • Duurzaam en oogt luxe
 • Uitstekende vochtregulatie en ventilatie
 • Alles zit inbegrepen
Bekijk onze boxsprings

Normaal bed

Ondanks dat de boxspring aan populariteit wint, zijn er nog altijd mensen die liever kiezen voor normale bedden. Een normaal bed bestaat uit een ledikant met een houten, kunststof of stalen frame met een lattenbodem. De lattenbodem dient als ondersteuning van het matras en zorgt ervoor dat deze op zijn plek blijft liggen.

Voordelen normaal bed

Een groot voordeel van een normaal bed is dat het een relatief goedkope oplossing is om lekker te slapen. Door het stevige frame blijft het matras goed op zijn plek liggen en zal het dus niet schuiven. Voor een goede nachtrust is dit zeer fijn. Vanwege de houten, kunststof en stalen frames van normale bedden zijn deze ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Met een normaal bed heb je bovendien minder snel last van stof en huisstofmijt.

 • Relatief goedkoop
 • Stevig frame
 • Matras blijft goed op zijn plek
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Minder snel last van stof en huisstofmijt
Bekijk onze bedden

Verschillen tussen een boxspring en een normaal bed

Tussen een boxspring en een normaal bed zitten dus een aantal verschillen. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Waar een boxspring bestaat uit een compleet slaapsysteem, bestaat een normaal bed uit een los frame met lattenbodem en los matras. Eventueel kan het bed verder uitgerust worden met een topmatras.
 • Een boxspring zorgt altijd voor veel gemak en comfort. Bij een ledikant of normaal bed is het van belang een geschikt matras te vinden.
 • In vergelijking met een normaal bed neemt een boxspring over het algemeen een stuk minder ruimte in. Heb je weinig ruimte? Dan is dit zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden.
 • Een normaal bed is eenvoudiger schoon te maken dan een boxspring.

De keuze voor een boxspring en normaal bed

Bij het kopen van een bed komt dus nogal wat kijken en zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden bij je keuze. Hopelijk is jouw keuze nu in ieder geval iets makkelijker geworden. Heb je alsnog vragen over het verschil tussen een boxspring en normaal bed of zou je graag wat meer informatie willen ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 1310 reviews.