Tips voor onderhoud van je matras

slaapkamer met bed

Tips voor onderhoud van je matras

Het goed onderhouden van je matras is zeer belangrijk. Toch is het iets wat vaak wordt vergeten. Ondanks dat je matras iedere dag wordt gebruikt, wordt er toch te weinig gedaan om het matras goed te onderhouden. Het goed onderhouden van je matras brengt vele voordelen met zich mee. Het meest belangrijke voordeel is dat de levensduur van je matras zal toenemen. Wil je ook dat jouw heerlijke matras zo lang mogelijk meegaat? Lees in deze blog 5 handige tips die je helpen bij het goed onderhouden van je matras.

1. Keer het matras regelmatig.

Veel fabrikanten zeggen dat het niet nodig is om het matras te keren. Niets is echter minder waar. Door het matras regelmatig te keren neemt de levensduur van het matras toe. Keer het matras een keer per maand van hoofdeind naar voeteneind en van onder naar boven.

Let op! Er zijn matrassen die niet aan beide zijden te beslapen zijn. In dat geval is het alleen mogelijk om het matras van het hoofdeind naar voeteneind te keren.

2. Gebruik een molton

Een molton zorgt ervoor dat het transpiratievocht direct wordt opgenomen, waardoor het matras nagenoeg droog blijft. Door een waterdichte molton te gebruiken is het matras ook direct beschermt tegen urineverlies.  

3. Ventileer de tijk een keer per half jaar

Ventileer ieder half jaar de tijk van het matras. Dit kan je doen door de tijk van het matras af te ritsen en deze buiten te laten luchten.

4. Was de tijk van het matras een keer per jaar

Het is belangrijk dat het matras schoon en hygiënisch is. Probeer daarom de tijk van het matras tenminste een keer per jaar te wassen. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen of om hem naar de stomerij brengen.

5. Vervang je matras op tijd!

Niet ieder matras gaat even lang mee. Zorg ervoor dat je het matras tijdig vervangt wanneer deze aan het einde van zijn levensduur is. Je merkt dit aan het matras wanneer er kuilvorming begint te ontstaan of als de stijfheid en pijn na het slapen toeneemt. Gemiddeld is het nodig om matrassen na 7 tot 10 jaar te vervangen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.3/10 gebaseerd op 338 reviews.