Matrassen voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Matrassen voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Een goede nachtrust is voor kinderen zeer belangrijk. Dit is mede omdat de ontwikkeling van kinderen voornamelijk ’s nachts plaatsvindt. Voor kinderen is daarom een goed matras van essentieel belang. Kinderen zitten midden in hun groeifase. Een goed matras bevordert de groei en de ontwikkeling van een kind. Het zorgt er namelijk voor dat het kind een goede lichaamshouding aanneemt. Hiermee wordt tevens de kans op lichamelijke klachten kleiner naarmate het kind ouder wordt.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kindermatras?

Soort matras

Er zijn veel verschillende soorten matrassen: pocketvering met een afwerklaag van polyether, koudschuim, comfortschuim, traagschuim en latex. Er kan ook gekozen worden voor een volledig schuimmatras. Voor kinderen raden wij aan om te kiezen voor een pocketvering matras. De pocketvering zorgt namelijk voor een goede verdeling van de druk van het lichaam. Bij de afwerklaag is het verstandig om niet voor polyether te kiezen. Deze afwerklaag biedt namelijk weinig veerkracht en ventileert slecht door de gesloten celstructuur.  

Een andere belangrijke eigenschap van het matras om rekening mee te houden is de tijk. Zo zijn er verschillende soorten tijken die niet afritsbaar zijn en tijken die je kan afritsen en vervolgens ook kan uitwassen. Kies voor een matras met een afritsbare tijk, zodat deze uitgewassen kan worden. Zorg er ook voor dat je een anti-allergisch matras koopt. Hiermee voorkom je dat het kind last krijgt van allergieën.

Ventilatie

Een andere zeer belangrijke eigenschap van matrassen is de ventilatie. Matrassen met een goede ventilatie hebben vaak een katoenen tijk en zijn voorzien van koudschuim, comfortschuim en/of pocketvering. Polyether matrassen zijn slecht ventilerend. Wij raden daarom ook af om een kindermatras te kopen waarin polyether is verwerkt.

Vanaf:  19,95

Tip! Waterdichte molton

Bij de aankoop van een kindermatras is het verstandig om er een waterdichte molton bij te kopen. Deze molton zorgt ervoor dat wanneer er kleine ongelukjes gebeuren, het matras niet beschadigd raakt.

Bekijk molton
Kindermatrassen voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Levensduur

De gemiddelde levensduur van kindermatrassen ligt zo rond de acht jaar. Wanneer een matras te oud wordt, verliest het zijn kwaliteit en ondersteuning. Dit kan lichamelijke klachten tot gevolg hebben en uiteindelijk een negatieve beïnvloeding van de groei en ontwikkeling van het kind.

Land van herkomst

Bij de aankoop van een kindermatras is het goed om te kijken naar waar de matrassen geproduceerd worden. Wanneer het matras niet in Nederland geproduceerd is, bestaat er de kans dat de stof CFK in het matras verwerkt is.

De matrassen van Matrasconcurrent zijn in Nederland gemaakt en zijn allemaal vrij van CFK!

Kindermatras

Assortiment kindermatrassen

Hieronder staan een aantal matrassen uit ons assortiment die zeer geschikt zijn voor kinderen. Bekijk en bestel eenvoudig en snel het gewenste matras.

-45%
Vanaf:  169,- 99,-

Pocketvering Matras Subliem

Het Matras Subliem is als allerbeste getest in zijn prijsklasse. Zo weet je zeker dat je met dit matras niet teveel betaalt én heerlijk kunt slapen.

 1. Lange levensduur
 2. Goede ondersteuning
 3. Uitstekende ventilatie
 4. 360 pocketveren per m²
 1. Beide zijden te beslapen
 2. Afritsbare en dus wasbare tijk
 3. Anti-allergisch
 4. Nederlands fabricaat
Meer informatie

Pocketveer Matras Milaan

Beleef heerlijke nachten met het Pocketveer Matras Milaan! Dit is een matras met een dikte van 20 centimeter.

 1. Lage prijs
 2. Geschikt voor een gewicht tot max. 85 kg
 3. Afwerklaag aan beide zijden
 4. Anti-allergisch
 1. Perfect voor kinderen
 2. Tijk is afritsbaar en wasbaar
 3. Nederlands fabricaat
Meer informatie
-50%
Vanaf:  250,- 129,-

Matras Prestige Pocketvering

Op zoek naar een matras met de perfecte ondersteuning voor jouw lichaam? Dan ben jij bij dit matras aan het juiste adres! Het Matras Prestige is een luxe pocketveermatras met een koudschuim afwerklaag.

 1. Lange levensduur
 2. Perfecte ondersteuning
 3. Zeer goede ventilatie
 4. 365 pocketveren per vierkante meter
 1. Tijk afritsbaar en dus wasbaar
 2. Anti-allergisch
 3. Nederlands fabricaat
Meer informatie
De waardering van matrasconcurrent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 1291 reviews.