Beter slapen met warm weer? Lees hier de 7 tips!

zomer
De zomer begint langzamerhand zijn intrede te doen. Dit betekent ook dat de temperaturen weer omhoog gaan. Ook ’s nachts zijn de temperaturen hoger en dit leidt bij veel mensen tot slapeloze nachten. Dit heeft tot resultaat dat 75% van de Nederlandse bevolking in de zomer last heeft van slaapproblemen. Deze slaapproblemen zorgen voor een lager energieniveau bij mensen, en daarmee ook een verminderde productiviteit gedurende de dag. Om het slaapprobleem tijdens de warme zomernachten tegen te gaan, geven wij 7 handige tips.

Tip 1. Ramen en deuren dicht

Sluit de ramen en deuren overdag zoveel mogelijk. Hierdoor hou je de warme lucht buiten. Op het moment dat de buitentemperatuur lager is dan de temperatuur binnen, dan kunnen de ramen en deuren weer open gezet worden, zodat de koelere lucht naar binnen kan.

Tip 2. Natte sokken

Slaap met natte sokken aan. Het verkoelen van je voeten werkt door op je gehele lichaam. Je kunt je voeten verkoelen door je sokken nat te maken met koud water en deze vervolgens tijdens het slapen aan te doen.

Tip 3. Goed drinken

Zorg ervoor dat je goed en voldoende drinkt. Tijdens het warme weer verlies je veel vocht. Door goed en voldoende te drinken, houd je je vochthuishouding op peil en ben je voldoende gehydrateerd wanneer je naar bed gaat. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de nacht niet uitdroogt door het zweten en niet wakker wordt van de dorst. Je kunt prima warme dranken drinken. Dit bevordert het zweten en het is goed tegen de dorst. Drink geen cafeïne zoals koffie in de avond en pas ook op met alcohol.

Tip 4. Zomerbeddengoed

Maak gebruik van het juiste beddengoed. Gebruik een dun zomerdekbed met een verkoelde vulling en tijk. Hieronder vind je een aantal dekbedden die zeer geschikt zijn voor in de zomer:

Tip 5. Koude douche

Neem voor het slapen gaan een koude douche. Wanneer je voor het slapen gaan een koude douche neemt, dan blijft je lichaam nog een half uur lang koel. Dit is voldoende tijd om heerlijk in slaap te vallen.

Tip 6. Katoenen beddengoed

Gebruik geen bedlinnen van satijn, zijde en polyether met het warme weer. Het beste kun je kiezen voor bedlinnen van katoen; dit ademt beter, waardoor jij het koeler hebt gedurende de nacht.

Tip 7. Elektrische apparaten uit

Zet zoveel mogelijk alle elektrische apparaten uit. Elektrische apparaten geven namelijk warmte af, waardoor de hele ruimte dus warmer wordt. Door deze uit te schakelen en ook uit het stopcontact te halen zorg je niet alleen voor een koele kamer, maar hou je ook rekening met het milieu.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.