Beter slapen in de herfst? Matrasconcurrent geeft je 4 tips!

De zomer is nu echt voorbij. En dat merken we (helaas) direct. Het jaargetijde van de vallende bladeren, onophoudelijke hoosbuien, maar ook van de lekkere warme truien. We ontkomen er niet aan. Voor de één het favoriete seizoen en voor de ander de meest deprimerende periode van het jaar: de herfst!

Helaas ondervinden sommigen door de overgang van de zomer naar de herfst last van slaapproblemen. Matrasconcurrent geeft je 4 tips om deze herfst een goede nachtrust te onderhouden:

1) Ga eerder naar bed

Het wordt weer eerder donker, ga daarom ook mee in het nieuwe ritme en stap wat eerder in bed. Probeer het niet té rigoureus aan te pakken, maar ga bijvoorbeeld iedere avond een kwartier eerder op bed zodat je lichaam kan wennen aan je nieuwe bedtijd. Doe dit wel regelmatig; als je de ene avond om 10 uur op bed gaat en de volgende om 1 uur ‘s nachts kom je niet lekker in je ritme.

2) Avondritueel

Stop zeker een uur voor het slapen gaan met het kijken naar het beeldscherm van je telefoon of televisie. Zo geef je je lichaam alvast wat ontspanning en hierdoor zal je makkelijker in slaap komen. Door daarnaast het licht te dimmen in je omgeving zal je lichaam melatonine (slaaphormoon) aanmaken waardoor je slaperig wordt. Dit merk je buiten ook, het is eerder donker en hierdoor krijg je minder daglicht mee. Dit zorgt ervoor dat je vermoeider wordt en voor sommigen resulteert dit zelfs in de welbekende winterdip.

3) Voeding

Eet ‘s avonds niet te laat en drink na 7 uur geen koffie meer. Geef je lichaam voldoende tijd om je voeding te verwerken, wanneer je ‘s avonds laat nog gaat eten is je lichaam hier in bed nog steeds druk mee bezig. Dit kan je nachtrust natuurlijk verstoren.

4) Ontspanning

Dit is elk seizoen eigenlijk van belang. Zoals eerder al vermeld: stop zeker een uur voor het slapen gaan met intensieve bezigheden voor je hersenen, zoals bijvoorbeeld televisie kijken of gamen. Je kan bijvoorbeeld beter een muziekje luisteren, een boek lezen of een warm bad nemen.

Dekbed?

Als je nog gebruikt maakt van je zomerdekbed is het misschien tijd om te denken aan een 4-seizoenen dekbed. De herfst maakt namelijk dat de één het al te koud en de ander het te warm heeft onder de lakens. Een 4-seizoenen dekbed is daarom tegenwoordig zeer in trek. Bij Matrasconcurrent helpen we jou graag bij het vinden van het perfecte dekbed. Kijk daarom hier of kom langs bij één van onze vestigingen!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.