7 tips waardoor je beter kan slapen

Matras Keuze Hulp - Welk matras past bij mij?

“Waarom kan ik nu niet gewoon in slaap vallen?” Deze vraag stel je jezelf vaak als je ligt te woelen en te draaien en moeite hebt om in slaap te vallen. Het nadeel is dat wanneer je slechts slaapt dit stress kan op leveren, in ernstige gevallen kan het zelfs leiden tot een vorm van slapeloosheid Psychofysiologische insomnie. Hoe zorg je er voor dat je beter kan slapen? Hier 7 tips!

Slaaptip 1: Draai je wekker om

Draai je wekker om zodat je de tijd niet ziet, wanneer je niet kan slapen heb je snel de neiging om te kijken hoe laat het is, waarna je gaat bereken hoe lang je nog hebt voor je er uit moet, en dit levert alleen maar stress op waardoor het alleen nog maar langer duurt voor je in slaap valt.

Slaaptip 2: Schrijf je zorgen op

Schrijf al je zorgen op op een papiertje, zodra je alles hebt opgeschreven zal je het sneller vergeten en dus eerder in slaap vallen.

Slaaptip 3: Laat je kamer afkoelen

Zet de thermostaat lager en zet het raam open, wanneer je lichaam afkoelt zul je sneller slapen. Eventueel kan je ook een warme douche nemen waardoor je sneller afkoelt.

Slaaptip 4: Eet een lichte snack

Eet een lichte snack, bijvoorbeeld een cracker met kaas, en drink er een warm glas melk bij. Let wel op dat er snacks zijn die je juist niet moet eten voor het slapen gaan.

Slaaptip 5: Luister naar rustgevende achtergrond muziek

Luister naar rustgevende achtergrond muziek, er is speciale slaapmuziek te verkrijgen die er voor gemaakt is om jou sneller te laten slapen.

Slaaptip 6: Gebruik de 4-7-8 techniek

Andrew Weil is een gezonheidsarts van Harvard en heeft de zogehete 4-7-8 techniek ontwikkeld. Deze techniek is een eenvoudige truc om je lichaam sneller in slaap te laten vallen.

Het enige wat je hoeft te doen is licht tegen de top van het weefsel achter je voortanden met je tong duwen en vervolgens het volgende vaste ademhalingspatroon volgen:

  • Adem 4 tellen rustig in door je neus
  • Houd je adem voor 7 tellen in
  • Blaas de lucht uit door je mond gedurende 8 tellen terwijl je een ‘whoosh’ geluid maakt
  • Herhaal dit proces drie keer.

Slaaptip 7: Adem door je linker neusgat

Als je niet kunt slapen ’s nachts, sluit dan zachtjes met je rechter duim je rechter neusgat en adem door je linker neusgat. Dit zal je para-sympathische systeem kalmeren en langzaam je hartslag vertragen. Hierdoor kun je beter ontspannen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.