6 tips om je matras te reinigen

Een goede nachtrust en een fris matras gaan hand in hand. Het is belangrijk dat je jouw matras regelmatig reinigt. Met deze eenvoudige tips houd je jouw matras gegarandeerd schoon!

Het matras regelmatig luchten

Je matras regelmatig luchten doe je door het raam open te zetten en het beddengoed op te vouwen. Je matras luchten is belangrijk omdat het helpt om vocht en nare geurtjes te verwijderen. Ook kan het helpen om stofmijten en schimmels te verminderen. Daarnaast raden wij jou aan om ’s morgens te wachten met het opmaken van je bed, laat het matras eerst luchten en geef het tijd om te drogen.

Was regelmatig je beddengoed

Met het wassen van je beddengoed voorkom je nare geuren en verwijder je eventuele stof en vuil. Door je beddengoed fris te houden, trekken er ook geen nare geuren in je matras. Let erop dat het beddengoed, na het wassen, goed gedroogd is. Zo voorkom je schimmels.

Gebruik een topmatras

Met een topmatras houd je eenvoudig je bestaande matras schoon, omdat je hier niet direct op ligt. De topmatrassen van Matrasconcurrent zijn over het algemeen voorzien van een afritsbare tijk. Hierdoor zijn de toppers eenvoudig uit te wassen in je wasmachine. Zo houd je je bed lekker fris en schoon.

Schaf een matrashoes aan

Een matrashoes is een beschermende hoes die je om je matras kunt doen. Het is meestal gemaakt van een stof die vochtbestendig is en helpt om je matras te beschermen tegen vlekken, stof en allergenen. Een matrashoes kan ook helpen om de levensduur van je matras te verlengen en het hygiënisch te houden.

Gebruik speciale reinigingsmiddelen

Er zijn verschillende matrasreinigers die speciaal zijn ontworpen om matrassen schoon te maken. Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van het reinigingsmiddel volgt en test het altijd eerst op een klein, onopvallend deel van je matras om er zeker van te zijn dat het geen vlekken of schade veroorzaakt.

Desinfecteer je matras met een stoomreiniger of gebruik een stofzuiger

Door het stofzuigen van je matras verwijder je gemakkelijk losse vuildeeltjes en stofmijten. Dit kan nuttig zijn voor mensen met allergieën. Daarnaast kan een stoomreiniger een effectieve manier zijn om je matras te desinfecteren. De hitte van de stoom kan helpen om de bacteriën en andere allergenen te doden.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.